Kontakt:
505 093 131
pn–pt: 8:00–16:00
 › 
Blog   ›   Przepisy   ›   Low carb spaghetti z cukinii z tuńczykiem

Low carb spaghetti z cukinii z tuńczykiem

Filtr

Nadchodzi wiosna, a wraz z nią wiosenne odchudzanie

Cieszymy się, że odchudzasz się razem z nami i wiemy, że każdy nowy przepis jest pożądany.

Dlatego przedstawiamy wiosenną inspirację: przepis, w którym cukinia posłuży jako niskowęglowodanowy zamiennik makaronu, którym wzbogacisz swój jadłospis.

Low carb spaghetti z cukinii z tuńczykiem

Tuńczyk jest doskonałym źródłem białka, idealnie nadaje się do odchudzania bez utraty masy mięśniowej, i kwasów tłuszczowych omega 3, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu.

Składniki:

  • cukinia 500 g
  • masło ghee 20 g
  • suszone pomidory 50 g
  • tuńczyk w oleju 170 g
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, bazylia, chili

Przygotowanie:

Cukinię należy obrać i zrobić z niej spaghetti.

Następnie rozpuścimy ghee na patelni i podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek i suszone pomidory. Dodajemy sól, pieprz i chili.

Następnie dodajemy spaghetti z cukinii i na sam koniec dodajemy tuńczyka.

Udekoruj niskowęglowodanowe spaghetti z cukinii listkami bazylii.

Smacznego

Czy lubisz zupę w ramach głównego posiłku?

Wypróbuj jedną z naszych wysokobiałkowych i dietetycznych zup. Wybieraj serową, warzywną lub pomidorową.

cogmenu