Podany jadłospis niskowęglowodanowy to tylko inspiracja. Dostosuj dietę niskowęglowodanową do swoich nawyków, aktywności fizycznej i stanu zdrowia.
Dozwolone produkty:
Mięso: Wołowina, jagnięcina, koza, królik, indyk, kurczak, wieprzowina, gęś, kaczka, łosoś, karp, makrela, pstrąg, sardynki, tuńczyk, homar, halibut, kalmary. Warzywa: awokado, brokuły, cebula, cukinia, czosnek, dynia, szparagi, kapusta, kalarepa, bakłażan, ogórki, oliwki, papryka, por, pomidory, rzodkiewka, sałata, zielona fasola, kapusta. Tłuszcze: Olej z awokado, smalec, masło, olej kokosowy, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, olej makadamia, nasiona dyni, nasiona chia, majonez, nasiona lnu, nasiona sezamu, nasiona słonecznika. Orzechy: Brazylijski, orzech laskowy, makadamia, migdał, orzech pekan, kokos. Produkty mleczne: Mleko kwaśne, bryndza, ser edamski, feta, gouda, halloumi, camembert, kefir, mozzarella, ser pleśniowy, parmezan, bita śmietana, cottage, śmietana.