Cieszymy się, że odchudzasz się razem z nami i wiemy, że każdy nowy przepis jest pożądany.
Dlatego przedstawiamy wiosenną inspirację: przepis, w którym cukinia posłuży jako niskowęglowodanowy zamiennik makaronu, którym wzbogacisz swój jadłospis.
Tuńczyk jest doskonałym źródłem białka, idealnie nadaje się do odchudzania bez utraty masy mięśniowej, i kwasów tłuszczowych omega 3, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu.
Cukinię należy obrać i zrobić z niej spaghetti.
Następnie rozpuścimy ghee na patelni i podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek i suszone pomidory. Dodajemy sól, pieprz i chili.
Następnie dodajemy spaghetti z cukinii i na sam koniec dodajemy tuńczyka.
Udekoruj niskowęglowodanowe spaghetti z cukinii listkami bazylii.
Smacznego
Wypróbuj jedną z naszych wysokobiałkowych i dietetycznych zup. Wybieraj serową, warzywną lub pomidorową.